Oppustet mave

19830755-man-with-fat-beer-belly-dressed-in-jeans-and-t-shirt-holding-his-hand-on-the-belly-as-if-he-is-in-pa

Oppustet mave

Det er et meget almindeligt at opleve oppustet mave, og vi kan afhjælpe det hurtigt og effektivt.

Synes du at maven virker oppustet og måske syner af mere end normalt? Så døjer du sandsynligvis af oppustet mave.

Når bakteriefloraen i tarmen af den ene el anden årsag forstyrres af eksempelvis antibiotika, fødevarer og ophobning af afføring i tarmen, dannes der dårlige bakterier i tarmene, som skaber luftdannede gasarter. De gasarter hober sig op i tarmene, og derfor får de den oppustede fornemmelse. Det er helt normalt, at føle maven er spændt, og det er desværre også ganske normalt, at oppustethed og luft i maven giver mavesmerter og en ballonlignende mave. Derudover kan man ofte forvente en ufrivillig (og hyppig) luftafgang, der kommer fra både mund og mave.

Sympotmerne, der kan variere mellem det smertefulde og irriterende, kan dog afhjælpes hurtigt og effektivt. Tag derfor fat i Colonklinikken allerede i dag og lad os hjælpe dig med behandling og vejledning om tarmskylning og colonhydroterapi (også kendt som CHT).

Mere om luft i maven:

Du har altid en vis mængde naturlig luft i maven, ligesom du sluger en smule luft, når du indtager mad og væske. Derudover kan en oppustet mave skyldes, at du får (for meget) luft i maven af drikke som eksempelvis cola og øl, hvor større mængder af kulsyrer indgår. Medicin, intolerans og visse fødevarer er dog også alt sammen noget, der kan give symptomer på oppustethed. Endelig kan forstoppelse gøre det umuligt at slippe af med luft, hvorfor den også vil ophobe sig i maven.

Hvis du gerne selv vil forebygge luft i maven, kan du prøve at lægge mærke til, hvordan du reagerer på bestemte fødevarer. Er der noget, der ofte resulterer i oppustethed, kan du prøve at spise mindre af den pågældende fødevare eller helt undgå den i din kost. Du skal selvfølgelig stadig være opmærksom på at dine fysiologiske behov er dækket, og du har en sund og varieret kost, hvor du får de rette vitaminer og fibre.

Derudover er det godt at huske på, at man bør spise mindre fed mad ved problemer med oppustet mave, ligesom mindre portioner og et opgør med ens sukkerafhængighed kan virke lindrende for problematikken.

Har du behov for en konsultation omkring god kost til maven, vejleder Colonklinikken gerne. Kontakt os og hør nærmere.